Skip to content

Lángosautomata

Lángosautomata 2.0 innovatívan látványsütő Lángosautomata

Megérkezett a világ első és egyetlen lángossütő automatájának továbbfejlesztett változata, az innovatívan látványsütő Lángosautomata 2.0!

A Lángosautomata projekt pénzügyi okok miatt megállt. A projekt és a gép továbbfejlesztéséhez, valamint a Lángosautomata üzemeltetésére partnert keresünk! Amennyiben érdeklődik, kérjük, töltse ki a Kapcsolati űrlapot!

Lángosautomata
Lángosautomata

A Lángosautomata bemutatása

LángosLisztMix

A Lángosautomata előnyei

Franchise

Műszaki adatok, jellemzők

A Lángosautomata bemutatása

langosautomata

A Lángosautomata lehetővé teszi a lángos

  • higiénikus,
  • környezetbarát,
  • biztonságos,
  • azonos minőséget biztosítható,
  • gazdaságos,
  • akár teljesen szagmentes,
  • élőmunkaerőt megtakarító, és
  • látványos

sütését és értékesítését.

A Lángosautomata egy olyan különleges, páratlanul ügyes, okos gép, amelyben

  • a lángostészta formázása, a két oldal sütése, valamint a kész lángos kiadagolása teljesen automatikusan, emberi kéz érintése és beavatkozása nélkül történik,
  • a folyamatok zárt térben valósulnak meg, így a lángossütés higiénikus, biztonságos, és megfelelő elszívás esetén akár teljesen szagmentes lehet,
  • rövid idő alatt akár nagy mennyiségű lángos is elkészíthető,
  • a zsiradék felmelegítése és állandó hőmérsékleten tartása elektromos árammal történik (nem gázzal!),
  • az egymás után készülő lángosok minősége, mérete, formája, színe, állaga közel azonos (ezt támogatja a Lángosautomatához kifejlesztett speciális lángostészta-keverék, a krumplis LángosLisztMix.)
Lángosautomata
Lángosautomata

Hasonló, „speciális” céleszközök, gépek révén tudott elterjedni a világban a gofri, a gyros, a toast, a hot dog is.

A Lángosautomatával óriási lehetőség nyílott meg a lángos számára, hogy végre egy szintre kerüljön a világban jól ismert, nagy népszerűségnek örvendő, más nemzeti ételekkel és streetfoodokkal!

A Lángosautomatának köszönhetően most már ez vár a lángosra is!

A lángossütés a Lángosautomatával és a LángosLisztMix-szel a betanítás után és a „szabályok”, a know-how betartása esetén könnyed, izgalmas, látványos munka!

A Lángosautomata egy okos gép, jelzi, hogy mikor, mit kell, lehet csinálni vele!

A Lángosautomata előnyei

A Lángosautomata előnyei a vendéglátóhelyek, vállalkozók számára

  • A Lángosautomata használata esetén rövid idő alatt nagy mennyiségű friss lángos készíthető el.
  • Élőmunkaerő takarítható meg, és vonzóbb a munka a munkaerő számára, mint a „hagyományos” lángossütés esetén.
  • Fesztiválokon, falunapokon, tömegrendezvényeken, büfé rendszerű rendezvényeken, fogadásokon, esküvőkön, vásárokon a Lángosautomatával lehetőség van arra, hogy akár színvonalas catering szolgáltatással a lángost kulturáltan, látványosan és nagy mennyiségben lehessen előállítani, tálalni, értékesíteni.
  • A teraszokkal rendelkező szállodák, éttermek, vendéglők számára a nyári időszakban különleges vendégcsalogató látványsütési és/vagy utcára értékesítési lehetőséget teremt.
  • Azon vállalkozók, potenciális vállalkozók számára, akik különböző okokból eddig nem tudtak, vagy mertek lángossütéssel foglalkozni, a Lángosautomata számos eddigi biztonsági, higiéniai problémára megoldást kínál.
  • A manapság oly divatos látványsütés az átlátszó oldalfalak, az innovatív működési megoldások miatt a Lángosautomatával valóban látványossá tehető, ami fokozza a vásárlási, fogyasztási kedvet, valamint a vendég bizalmát növeli, hogy láthatja a „saját” lángosát sülni.
  • Mivel a sütés zárt térben és előírt technológiával történik, megfelelő elszívó rendszer alkalmazásával nincsen kellemetlen olaj- és sütésszag, a vendég vagy a dolgozó haja, ruhája, bőre nem veszi be a kellemetlen olajszagot.
  • A zárt rendszerű sütés miatt kizárt forró olaj kifröccsenésének, kiborulásának az esélye, ami csökkenti a balesetveszélyt, növeli a munkabiztonságot.
  • Az érintőképernyős kijelző beállítási és információs lehetőséget jelent a felhasználónak, kezelőnek.

Műszaki adatok, jellemzők

  • A gép mérete (szélesség/hosszúság/magasság): 1200x1800x2000 mm, guruló lábakkal
  • Súly: kb. 700 kg, csomagolás nélkül
  • Áramellátás: 400 V, 3x16A
  • Maximális teljesítményfelvétel: 8 kW
  • Átlagos áramfogyasztás üzemelés során: kb. 2,5 kW/óra 
  • Üzemi hőmérséklet elérése szobahőmérsékletről kb. 40-60 perc
  • Maximális kapacitás: kb. 120-150 db/óra (kb. 2-3 db/perc)
  • Lángos mérete: kb. 20-21 cm, 14-16 dkg
  • Olajtartály feltöltése: 60 liter
  • Átlátszó oldalfalak látványsütéshez
  • Látványos működés, innovatív megoldások
  • Elszívás: külső csatlakoztatási lehetőség elszívó rendszerhez
  • Sütésszámlálás
  • Érintőképernyős kezelő panel
  • CE megfelelőség


A Lángosautomata 2.0 a tesztelése során 10.000 db lángost sütött le hiba nélkül! Erről készült a következő rövid videó.

Vásárlási lehetőségek Lángosautomata, LángosLisztMix, Franchise

Lángosautomata

Lángosautomata

LángosLisztMix

LángosLisztMix

Franchise

Franchise

A Lángosautomata

A Lángosautomata listaára az aktuális alapanyag-áraktól, árfolyamoktól, inflációtól és a gyártási költségektől függően változik. Irányára 30-40.000 euro közé tervezhető. A Lángosautomata árát terhelheti még a távolságtól függő szállítási költség és a beüzemelés, betanítás költsége. A Kapcsolati űrlap kitöltésével kérjen konkrét ajánlatot!

A Lángosautomatát egy magyar tulajdonú vállalkozás, a Pannon Mechanika Mérnöki és Szolgáltató Kft. fejlesztette  és gyártja Magyarországon. A Lángosautomata működés közben megtekinthető Nagykanizsán, előre egyeztetett időpontban.

Kérjük, vegye fel velünk a Kapcsolatot az űrlap kitöltésével és elküldésével, amennyiben érdeklődik és szeretné megnézni a Lángosautomatát, vagy konkrét ajánlatot szeretne kapni. Írja meg, hol szeretné üzemeltetni a Lángosautomatát, előzetesen hány darab gépre lenne igénye.

Megkeresése után hamarosan jelentkezünk  önnél!

Aktuális, friss információk a Lángosautomata Facebook oldalán is találhatóak.

A LángosLisztMix

A Lángosautomatához speciálisan kifejlesztett krumplis LángosLisztMix kizárólag a Lángosautomatához kerül értékesítésre, jelenleg külön nem rendelhető.

A Lángosautomata azonban megvásárolható a LángosLisztMix nélkül is, amennyiben az alábbiak nem meggyőzőek annak előnyeiről.

Amennyiben ajánlatot kér a Lángosautomatára, kérjük, jelezze, érdekli-e a LángosLisztMix vásárlása is!

A LángosLisztMix minden, a lángostésztához szükséges alapanyagot tartalmaz a víz és az élesztő kivételével.

A krumplis LángosLisztMix különlegessége, és előnye, hogy

  • az élesztőt nem kell a hozzáadás előtt felfuttatni (az élesztő felfuttatása még a gyakorlott felhasználó számára is okozhat kellemetlen meglepetést), és kovászt sem kell külön készíteni,
  • a tészta kelési ideje a hagyományos 40-45 perc helyett szobahőmérsékleten kb. 20-25 perc. Ezáltal jobban gazdálkodhatunk mind az alapanyagokkal, mind az idővel, mind a megkelt tésztával,
  • az azonos tésztaminőség miatt nem kell a Lángosautomata beállításait változtatni, amivel csökken a sütési veszteség,
  • mivel a lángostészta alkotóelemeinek nagy része benne van a LángosLisztMix-ben, azokat nem kell külön megvenni, szállítani, raktározni, előkészíteni, keverni stb. Ezzel időt, energiát, pénzt takarítunk meg, csökkentjük a kockázati lehetőségeket.
  • a felfuttatás elhagyásával, az alkotóelemek biztosításának, előkészítésének lerövidítésével, a gépbeállítások csökkentésével időt és élőmunkát lehet megtakarítani,
  • az állandó összetétel miatt az elkészült lángosoknak közel azonos a mérete, a látványa, azonos a minősége, íze,
  • a kész lángos burgonyás lángos, amelynek színvilága vonzóan aranybarna, íz világa harmonikusan gazdag, bársonyos, állaga könnyed, kenyérre emlékeztető rácsos szerkezetű,
  • a LángosLisztMix nem tartalmaz állati eredetű terméket (tej, tojás, stb.), ezért az elkészülő sima (feltét nélküli) lángos vegán és laktózmentes,
  • a technológiai előírások betartása esetén az étel kevésbé megterhelő és egészségesebb, mint egyes, nem minőségi lángosok,
  • a LángosLisztMix és a Lángosautomata együttes alkalmazása a hagyományos tésztakészítéssel és lángossütéssel szemben, adott mennyiség esetén legalább egy fő élőmunkaerő megtakarítással járhat,
  • A Lángosautomatába a lángos sütéséhez technológiai okokból és felhasználási előnyeik miatt kizárólag pálmazsír, kókuszzsír, vagy canola javasolt, és ajánlott a LángosLisztMix használata!
  • A Lángosautomata kezelése és a LángosLisztMix használata a működtetés helyén betanításra kerül. A know-how, a „technológiai fegyelem” betartása elengedhetetlenül szükséges a sikerhez!

A Franchise

A Lángosautomata és a LángosLisztMix megalkotói és értékesítői saját márkanév alatt egy lángos értékesítő gyorséttermi franchise hálózat kidolgozásán, elindításán és felépítésén dolgoznak.

Kérjük, a Kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése során jelezze, amennyiben érdekli a franchise-hoz történő csatlakozás lehetősége!

A lángosról A lángos, mint Hungarikum

A lángos, mint hungarikum

A lángos, mint hungarikum

„A sajtos-tejfölös lángos a magyar pizza, a tehén gyümölcseivel.” (Kőhalmi Zoltán)

Továbbá a lángos a magyar „Big Mac index” is. 

A lángos nemzetközi ismertsége és lehetősége

A lángos nemzetközi ismertsége és lehetősége

A világon két féle ember van: az egyik, aki szereti a lángost, a másik, aki még nem ismeri!

Ami Olaszországnak a pizza, az Magyarországnak a lángos.

A lángos készítése

A lángos készítése

A lángostészta előállítása, dagasztása történhet kézzel, de géppel is. A lángostészta elkészítése a kelt tésztához szükséges élesztőgombák, mint „élőlények öntörvényűsége” miatt tud nem várt, kiszámíthatatlan helyzeteket okozni.

A lángos, mint Hungarikum

Minden nyár elején a balatoni lángosárakkal, és azok változásával foglalkozik a magyarországi bulvár sajtó jelentős része. Ezért a lángos a magyar Big Mac index.
Szinte az egész világon úgy tartják, hogy a lángos egy kultikus magyar Hungarikum, a magyarok egyik kedvenc nemzeti eledele, amit elsősorban nem azért esznek, mert éhesek, hanem azért, mert jó.

A világ szinte minden részén és minden népe ismeri a kenyeret, vagy a kenyérszerű ételt, ami világszerte és ősidők óta a legalapvetőbb élelmiszerek közé tartozik. A kenyérsütésnél mindig maradt egy darabka kelt tészta, amit külön sütöttek ki. Eredetileg ez a lángos. Már a Bibliában is említésre kerül: „Efraim elkeveredik a népek között, Efraim olyan, mint a lángos, amelyet nem fordítottak meg.”(Szent István Társulati Biblia, Ozeás könyve 7:8) 

A maradéktésztát mindig, mindenhol felhasználták, megsütötték, legismertebb formája az egész világon ismert pizza. A lángost nem csak Magyarországon és a Kárpát-medencében, hanem a világ számos országában ismerik és fogyasztják, elsősorban ott, ahol a világban szétszóródva élő több százezer magyar, vagy a Magyarországon járt külföldiek meghonosították.

A lángost Magyarországon általában üresen, kissé megsózva, fokhagymával, sajttal, tejföllel, illetve ezek kombinációjával eszik, igaz a feltétek lehetősége szinte korlátlan, hasonlóan a pizzáéhoz.

A legnépszerűbb a sajtos-tejfölös lángos, amit a felnőttek és a gyerekek eddig leginkább strandon, piacon, vásárokon, nagyrendezvényeken fogyasztottak, mert leginkább ott tudták megvásárolni.

A lángos a világ bármely részéről Magyarországra látogató turisták szemében ugyanolyan Hungarikum, mint a kalocsai pirospaprika és a hímzés, a Tokaji Aszu, a halasi csipke, a kecskeméti barackpálinka, a ZWACK Unicum, a téliszalámi, a gulyás, a pörkölt.

A köznapi értelemben vett Hungarikumok azok a termékek, amelyeknek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője lényegileg Magyarországhoz kapcsolódik.

A Lángosautomatával többek között az volt az alkotók célja, hogy a lángost a magyarok is ugyanolyan becsben tartott hungarikumként kezeljék, mint azt a külföldiek teszik, és a lángossal is öregbítsük a magyar nemzet elismertségét a világban, valamint hozzájáruljunk a nemzeti büszkeség növeléséhez.

A Lángosautomata a LángosLisztMix-szel, a technológiával (know-how-val) és a tervezett márkanévvel együtt pedig lehetővé teszi egy olyan nemzetközi franchise hálózat felépítését, amellyel a lángos méltó és versenyképes társa lehet a világban ismert, elterjedt és kedvelt más streetfood-oknak.

A lángos nemzetközi ismertsége és lehetősége

A lángos nemzetközi ismertségéről, a Magyarországra látogató külföldi turisták lángossal kapcsolatos élményeiről, véleményéről sokat lehet olvasni az interneten.

A globalizáció, Magyarország Európai Uniós tagsága, a multikulturális gasztronómiai világ, a világszerte erősödő turizmus új lehetőséget teremt a lángos szélesebb körű nemzetközi elterjedésének is, amihez azonban szükség van a Lángosautomatára és a LángosLisztMix-re is. A Lángosautomata sikerével a lángosból még ismertebb termék válhat, valamint más népek világszerte ismert ételei mellett „versenytársként” jelenhet meg a világ gasztronómiai palettáján az éttermekben, vendéglőkben, szállodákban, panziókban, pubokban, sütödékben, rendezvényeken.

Néhány példa a világszerte ismert nemzeti ételekre, amelyek közül sok elterjedéséhez szükség volt egy speciális gépre, eszközre is: pizza, hot dog, hamburger, gofri, gyros, toast, francia hagymaleves, francia mártások, frankfurti saláta, bécsi fánk, Worcester szósz, ham&eggs, puding, sushi, sólet, chilis bab, fondü, spagetti, falafel, paella, gazpacho, tortilla, steak, gulyás.

A lángos készítése

A lángostészta előállítása, dagasztása történhet kézzel, de géppel is. A lángostészta elkészítése a kelt tésztához szükséges élesztőgombák, mint „élőlények öntörvényűsége” miatt tud nem várt, kiszámíthatatlan helyzeteket okozni.

A dagasztott tésztát a kívánt méretűre gombócokra kell szaggatni („virgolni”), majd hagyni kell megkelni. Ezt követően lehet kézzel nagyjából kör alakúra nyújtani. A lángost – hasonlóan a pizzához – lehet sütőben, kemencében sütni, ezt hívják kenyérlángosnak, kemencéslángosnak, vagy langallónak, ami az utóbbi időben vált egyre népszerűbbé Magyarországon. A hagyományos magyar lángos étolajban, vagy más zsiradékban sül.

A lángos hagyományos készítési módja, ahol a kelt tésztát kézzel dolgozzák meg, nyújtják ki, teszik bele a forró olajba, és véletlenszerűen fordítják meg, számos higiéniai, esztétikai, minőségi, felhasználási, környezetvédelmi, munkavédelmi problémát és kockázatot vethet fel. Mindezeket küszöböli ki sikeresen a Lángosautomata!

A Lángosautomata és a lángos összhangját a Lángosautomatához kifejlesztett speciális lángostészta-keverék, a krumplis LángosLisztMix teremti meg.

A Lángosautomata sztori (Lángosautomata 1.0 gép)

A Lángosautomata 1.0 gép már nem kapható, kizárólag a Lángosautomata 2.0 berendezés rendelhető!

A Lángosautomata 1.0 sztori (benne a Lángosautomata 1.0 szereplése a Fábry-show-ban videó) elérhető a következő oldalon: https://drjanosiistvan.hu/langosautomata/

A Lángosautomata 2.0  gép fejlesztője és gyártója a Pannon Mechanika Mérnöki és Szolgáltató Kft., sok más egyedi gép, gépsor, robot innovatív tervezője, fejlesztője és gyártója is.

https://www.pannonmechanika.hu

Az alábbiakban a Lángosautomata 1.0 prototípusáról és a lángosról készült promóciós videó, valamint fotók és videó a sorozatban gyártott Lángosautomata 1.0 gépről.

Kapcsolat Lépjen kapcsolatba velünk!

Amennyiben érdekli a Lángosautomata, kérjük töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot.